Kahori

Anjerssoorten HilverdaKooij in de prijzen

Afgelopen zaterdag was de vak bijeenkomst van anjertelers in het Oranje Nassau Paviljoen van de Keukenhof. De telers hadden vele mooie bijzonder anjers geleverd die gekeurd werden door een vakjury.


Volgens de vakjury sprong de roze Light Pink Tessino van kwekerij A.C.M van Kester eruit onder de trosanjers en Thalia (roze standaard anjer) van teler de Nijs uit België kreeg de noviteitenprijs. Maar wat de jury echt een aandachtstrekker vond was de gemengde vaas Solomio’s van kwekerij Nieuwland. De frisse felle kleuren en de kleurcombinaties zijn zeer opvallend. Niet alleen de jury was onder de indruk ook de bezoekers konden de vaas met Solomio’s erg waarderen want deze werd bijzonder vaak gefotografeerd.
 
Helaas kunt u al deze soorten nu niet meer zien, maar vanaf 24 maart 2016 gaat de Keukenhof weer open.
 
     


Be*Adore bij Waterdrinker

Van 23 april tot 20 mei staat Be*Adore Begonia bij Waterdrinker in de spotlights.

 

Be*ADORE is de nieuwe Begonia serie van HilverdaKooij die bestaat uit vijf prachtig kleuren, van rood tot tweekleurig. Het diepgroene blad is mooi contrasterend met de frisse kleuren en de plant blijft gedurende de hele zomer groeien en bloeien. Be*ADORE kan niet tegen vorst, dus als koning winter zijn intrede doet moet u de planten tijdig binnen halen.

 

De Be*Adore rassen die gepresenteerd worden zijn in Nederland verkrijgbaar bij kwekerij Pligt Professionals en bij Persoon potplanten.


   

Anjer, symbool voor vrijwilligers

Vrijwilligers vormen een onmisbare hoeksteen in onze samenleving. Elk jaar zetten vele miljoenen mensen zich vrijwillig in en dat moet natuurlijk beloond worden met een bloemetje, een boeket Anjers!

 

Zoals de roos staat voor liefde staat de Anjer symbool voor vrijwilligers. De Anjer staat voor toewijding en doorzettingsvermogen, karaktereigenschappen die passen bij vrijwilligers!

 
Tijdens de Vrijwilligersweken is er een extra ruim assortiment anjers beschikbaar bij de bloemisten, zodat er voor ieder wat wils is.